February 9, 2009

Ko zavadi?

Evo sam sačekao da boja sa ovih novogodišnjih čestitki (čestitaka) izblijedi i da prođu se na svim relevantnim kalendarima ostvari godišnja sukcesija redom po svjetovnim i religijskim brojanjima i običajima pa da pređemo na neku drugu temu.
Šta bi to bio zajednički sadržilac naše generacije rasute po svijetu.
Kod Sanele su požari, nadam se dovoljno daleko da ih samo na vijestima preživljava. U nas u SAD je raspad sistema i od danas pa u narednih pet godina će bili ili hodža ili bos (a nije loše biti ni boss). Ko preživi pričaće. Za dva mjeseca preko milion nezaposlenih dođu k'o biber po pilavu na izjave ovdašnjih "analitičara" što ih Hemon fino zove mudroserima. Opet, iz rodnog kraja opet sve poglavito negativno: nema snijega, nema plina, ima plina, nema para - to doznajem iz štampe što povremeno kupim da obradujem punicu našom domaćom literaturom.
Sve je stalo, samo djeca rastu.
Zvaću decu, decooooooo, decooooooo... ako se neko pod hitno ne prihvati ovog bloga i pokaže našem neotpornom organizmu da ćemo ako bude trebalo tri puta dnevno, jednu žličicu uz malo vode, provjeriti ko se javio, šta se dešava kod ovog i kod onog i boriti se da se čuje naš glas pa makar u toj borbi dao nečiji život.
Evo nekoliko tema po izboru a može i slobodni sastav.
Smrt fašizmu.
Ko rano rani ili je pekar ili budala.
Clara pacta boni amici. Omne onus leve erit quod bene fertur. Lorem ipsum. Hic, haec, hoc.
Danas je osvanuo divan dan. Snijeg se uhvatio po travi i djeca su krenula sa školom jedan sat kasnije.
Vita jela, zelen bor
padobran, gromobran, domobran
Oprem dobro.
Kata 2, borba sa zamišljenim protivnikom, crni pojas, sedmi dan ... nisam ništa pio.
Andiamo.

1 comment:

  1. http://music.yugomedia.com/mediabroadcast.php?jz_user=USR494c9b1178d0e&sid=S499c7ae6604bb&jz_path=T4965df5847569&action=play&type=track&jza=853179e606dfbf02528b4816412e62c1&ext.mp3

    ReplyDelete