July 3, 2010

Fala raja

Draga raja,
Kao što se iz priložene fotografije vidi, svi se jako dobro držite i izgledate (posebno ženska strana, da priznam iskreno). Hvala vam svima što ste mome Avataru Benjaminu posvetili dragocjeno vrijeme iako ste vjerovatno štedjeli svaku sekundu da je nakon 30 godina podijelite sa vašim najboljim prijateljima. Ja nisam mogao da dođem ali mislim da je moja desna ruka Bendžo uspio da upije makar dio vaše ogromne ljubavi i iskrenog prijeteljstva. Hvala, хвала, danke, وشكرا, tackar, бы поблагодарить, gracias, thank you i nadam da se vidimo ili u nekoj od narednih godišnjica ili bilo kada bilo gdje, any place-any time . Vozdra.

4 comments:

  1. Dragi Harise,

    hvala tebi!!!
    Da nije bilo tvog entuzijazma ove tri godine,ne bismo se mi okupili u ovolikom broju...pola razreda,sto je u ovim okolnostima,kad smo na raznim stranama svijeta,veliki uspjeh.Drago mi je(a vjerujem i ostaloj raji )sto sam upoznala Benjamina i vidjela tvoju sestru nakon toliko vremena,ali bih,ipak vise voljela da si i ti mogao doci.
    Zbog tebe i ostalih koji ovaj put nisu mogli doci,ali jos vise zbog nas koji smo bili,dogovorili smo da je od sad svake godine prva subota u julu nasa.Pa ko zeli i nade se tad u Sarajevu imace nezaboravan provod,kao sto smo mi imali ove godine.
    Nadam se da ces ti,kao i do sad nastaviti odrzavati blog u zivotu,da i oni koji nisu na Facebooku ostanu u kontaktu,i budu obavjesteni o mjestu i vremenu buducih susreta.

    Pozdrav svima ,Nera

    ReplyDelete
  2. Dragi moji,

    Nera je tako lijepo rekla sve sto sam htjela da napisem. Toliko dragih lica i radosti da se okupimo! Ovo ce me raspolozenje drzati mnogo duze od juznjacke zime.

    Umjesto da postavljam nekoliko stotina slika na blog, ko je zainteresovan za prebrojavanje raje, kila i bora moze pogledati arhivu slikanu iz mog ugla na:

    http://www.bblinks.com.au/EU2010/Matura/index.html

    Slike vece rezolucije cu rado poslati ko trazi.

    Unaprijed se radujem slijedecem susretu!

    ReplyDelete
  3. Hvala Saneli na slikama, bilo je lijepo vidjeti dio slavljenicke atmosfere i draga lica.
    I ja imam potrebu da odam Harisu priznanje za sav trud koji je ulozio tokom ove tri godine i koji je rezultirao proslavom mature. Hvala na strpljivom radu i odrzavanju ovog bloga uprkos nasem oskudnom ucescu.
    Pozdrav svima,
    Brankica

    ReplyDelete
  4. Dragi Harise, i dragi SVI!

    Shvatila sam da nisam prije ovog dođaja niti trebala ponovo dolaziti u Sarajevo! Jer, svi drugi, prijašnji dolasci, poslije rata, ostavljali su me praznom, tužnom, i radije bih sve zgurala u neku ladicu koju bih zatvorila i o Sarajevu prestala razmišljati. Bilo je tako lakše. A ovaj put sam shvatila da:
    1. ako nisam svjesno imala Sarajevo na pameti, bilo je to podsvjesno, jer su dijelovi Sarajeva najčešća tema mojih snova (a sanjam puno). I nisam emocionalni bogalj, iako sam sumnjala u to, samo je trebalo nanovo probuditi uspavanu ljepoticu.
    2. otkrivam toplu vodu ali istina je: grad čine ljudi! Bez svih vas, ponovo pronađenih dragih ljudi, Sarajevo bi opet ostalo u nekoj zatvorenoj ladici! Ovako ne prestajem pričati o susretu, svima koji žele i ne žele slušati. A emocije nije lako prepričati. A možda sam samo u klimaksu - ako je tako, utješna je pomisao da smo ista generacija, pa znate kako mi je!

    Kćer mi se skoro zaljubila u tih par dana (eto, što je sarajevski zrak), tako da će biti i dodatnih razloga za ponovni posjet.

    Do prvog sljedećeg vikenda u julu, svima vreli zagrljaj iz vrele Pule!
    Tijana

    ReplyDelete