May 25, 2008

Cao raja!
Ovih dana u Sarajevo je konacno doslo proljece ili bolje receno ljeto, jer se temperatura vec popela na oko 25 stepeni.
Danas je poseban dan i trebali bi ga slaviti svi koji se osjecaju mladima. Kad se sjetim samo onih dana 70-tih godina, i onog naseg poleta i mladosti, zadovoljstva zivotom i da nam lov na ocjene ( nekima i prolazne a nekima za bolji uspjeh) nisu sprijecile da se u maju osjecamo mladima i to ispoljavamo na poseban nacin. Ova danasnja OMLATINA, a ne omladina, neznaju se radovati svojoj mladosti, nekakvi su utuceni, samo znaju surfati po internetu i niko ni za koga nezna.
Moja Sabina ( kcerka) maturant, i eno je samo spava- kaze " naporna joj sedmica bila". Pa ja nisam spavo mjesec kad sam bio u njenim godinama. Preko dana radio na sladoledu, zaradjivo pare a uvece sa rajom. Oni to neznaju. Em nece da rade da bi zaradili, em se neznaju provoditi.
Doslo neko novo vrijeme i za ovu OMLATINU.
Ja i sada pokupim svoju zenicu pa udri po mjestima kuda sam nekad sa vama tutnjo i bas mi fino. Mozes vidjeti nase generacije i starije na tim mjestima ali OMLATINE -nema. NJima je uzor nekakva budala iz Gorazda koji nas je predtavljao na Eurosongu u Beogradu. Tip lud 100%i kod Karadze bi imo -1 iz muzickog a predstavlja jednu zemlju na prestiznom festivalu muzike u Evropi. To nam govori sve kakva nam je drzava i ko je predstavlja, a i kakvi smo postali i kome ostavljamo ovu nasu lijepu Bosnu. Ostavljamo je Laki i inim Lakicima koji smatraju da je hit pjesma "TI SI SE UPISKILA" i to je 80% teksta. Ja samo znam dva bica koja se nisu snasla u Americi i to jedan pjano koji je dvije godine bio tamo i kad se vraco i pitali ga na carini ima li ista prijaviti , a on onako sa mantilom nekim starim i bez prtljaga kaze -imam uspomene-. A drugi je taj nas predstavnik na Eurosongu. E sad mozete zamisliti koliko je pametan kad nije uspio zaraditi za karte da se vrati.
Kakvo nam je stanje sa mladezi govori i cinjenica da se neznaju ni drogirati kako treba. Svako malo pronadju po jednog koji se predoziro za 10 maraka i platio glavom. U nase vrijeme je to bilo makar skuplje i dosojanstvenije pa i kvalitetnije.
Evo moji vec nekoliko puta ulaze u sobu i gledaju jeli racunar slobodan da se nakace pa radi mira u kuci i zadovoljstva omlatini, ja vas pozdravljam i samo da vam kazem da necu biti neko vrijeme prisutan, idem na jednu operaciju ove ranjene noge pa kad izadjem iz bolnice javicu vam se.
Srdacni pozdravi !
Sejo Koso- omladinac

10 comments:

  1. Sretno OMLATINAC !
    Drzimo palceve !
    Terza

    ReplyDelete
  2. Zelim ti brzi oporavak i da se sto prije vratis "na talase", ti si najveci omladinac medju nama. Da budem postena, mada si poslao slike, ja te kad god se javis na blogu vidim onako tankog u crnoj koznoj jakni kao prije tridesetak godina, nisi mi ostario ni minutu. Mnogo srece!

    ReplyDelete
  3. Ne bih se ni sjetio da je Dan Mladosti da vidjeh da si pisao 25-og.
    Ne daj se , Sejo, i kako pjesma dalje kaže:
    Znam da ce jos biti mladoti,ali ne više ovakve u prosjeku tisucu devetsto trideset osma (može i 61/62), ja necu imati s kim ostati mlad, ako svi ostarite, i ta će mi mladost teško pasti, a bit će ipak da ste vi u pravu jer sam sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno...
    Čuvaj ti svoje stopalo a omladinci će pregurati nekako naporni kraj godine. Omladina koja ima takve roditelje ne treba da brine za svoju budućnost, što bi rek'o drug Tito, u slobodnom prevodu.

    ReplyDelete
  4. sretno i brzo ozdravljenje

    ReplyDelete
  5. Zelim ti laku operaciju, brzi oporavak i da te uskoro ponovo cujemo.

    ReplyDelete
  6. Hej omladinac,
    Sretno na operaciji i zelim ti brz oporavak. Pozuri nazad, ne moze ovaj blog bez tebe.
    Aida

    ReplyDelete
  7. Omladinac se vraca na talase, operacija zavrsena, sve proteklo u najboljem redu, konci se vade u nedjelju i onda ce se moci hodati.
    Hvala na zeljama za brz oporavak, sad sam ko nov.
    Pozdrav svima!
    Sejo Koso - omladinac

    ReplyDelete
  8. Dobro nam dosao nazad na ove nase omladinske talase.

    ReplyDelete
  9. Omlatinac !
    Sve je znaci u najboljem redu.
    Pogledaj svoj email...ima milion godina da sam ti napisao, ali ne dobih odgovora od tebe. Pretpostavljam da si bio u guzvi oko te operacije, pa kad uhvatis malo vremena...
    Pozdrav,
    Terza

    ReplyDelete